آموزش دوره بیگینر یا مقدماتی پاراگلایدر(Beginner)
در این دوره همانطور که مشخص است معمولاً هنرجو هیچگونه آشنایی یا تجربه ای در مورد پرواز یا تجهیزات پروازی ندارد و برای اولین بار اقدام به آشنایی و یادگیری این رشته ورزشی و هنر پرواز کرده است.
در این مرحله هنرجو مراحل گوناگون،اما ساده و تکنیکهای ابتدایی را فرا خواهد گرفت،سعی شده در توضیحات کمترین استفاده از لغات و یا اصطلاحات تخصصی این رشته ورزشی شود تا مخاطب به راحتی مراحل را درک کند.
اولین مرحله، مرحله ی آشنایی هنرجو با نحوه ی درست باز کردن و چک کردن چتر است و نحوه ی صحیح متصل کردن چتر به صندلی و پوشیدن صندلی و گرفتن حالت موردنظر برای تیک آف و به پرواز درآوردن چتر بر روی زمین و کنترل چتر روی زمین و هدایت دقیق چتر به سمت نقطه ی مورد نظر مربی و خارج کردن چتر از حالت پرواز و جمع کردن صحیح چتر و انتقال آن به محل مناسب،تیک آف یا محل پک کردن چتر.به طور معمول این جلسات که به چتر کشی بر روی زمین معروف اند حداکثر ۷ جلسه میباشد.
مرحله دوم آموزش پرواز پاراگلایدر
پس از کسب تجربه و مهارت لازم در مرحله اول هنرجو آماده کسب تجربه ای بهتر و بیشتر خواهد بود که به تپه کوتاه معروف است.
در این مرحله هنرجو را به یک تپه ی کوتاه که کمتر از ۲۰ متر ارتفاع دارد خواهیم برد و در یک فضای امن و راحت اقدام به پروازهای کوتاه خواهد کرد و هدف کلی در این مرحله نحوه ی درست تیک آف کردن یا بلند شدن و فرمان دادن درست به چتر و فرود دقیق و زیبا بر روی پاهای خود خواهد بود و هنرجو این تجربه را بدست خواهد آورد.
مرحله سوم آموزش پرواز پاراگلایدر
سپس هنرجو آماده پرواز از ارتفاع بلند است ولی برای اینکه مربی از عکس العملهای هنرجو یک بک آپ داشته باشد اقدام به یک پرواز دونفره که اصطلاحاً تندم میگویند خواهد کرد و از ارتفاع ۸۲۰ متری پرواز را شروع خواهند کرد و از ابتدای پرواز مربی کنترل چتر را به هنرجو خواهد سپرد تا هنرجو به طورِ کامل پرواز را در اختیار بگیرد و تا آخرین لحظه ی فرود(لندینگ) که آخرین مرحله ی پرواز است کنترل با هنرجو خواهد بود.
در این پرواز مربی از نزدیک شاهد کنترل و فرمان دادن هنرجو خواهد بود و هر ایرادی که داشته باشد در حین پرواز مربی اصلاح کرده .
هنرجو بدون ایراد آماده پروازهای انفرادی خود خواهد بود.
مرحله چهارم آموزش پرواز پاراگلایدر
دراین مرحله هنرجو میتواند با کمک مربی حاظر در تیک اف، تیک افی امن را داشته باشد.
و وسیله خود را همان طور که به پرواز در آورده است به خوبی کنترل کند.
در طول این مدت مربی اورا با بی سیم کوچ میکند و در آخر بافرودی زیبا پرواز خودرابه پایان میرساند.
حال به هنر جو واژه سولویی(solo) اطلاق میگردد.
کلاس تئوری بنا به پیشرفت هنرجو در کلاس برگزار خواهد شد تا هنرجو بصورت کامل مطالب علمی در سطح خود را فرا گیرد.